Gaupefall 2010

Gaupefall 2010
Støverne på ferde igjen....

mandag 8. februar 2010

Skikkelig nedur i helgen...

Virker som vår herre ikke spiller helt på lag med oss i GVR, helgen ble slitsom på mange måter. Folk på ski, truger og biler har gått i skydseltrafikk i hele helgen, det var kun lørdagen det var knyttet litt spenning til. Søndag fant vi ikke så mye som et avtrykk noen steder!

Etter en treg uke med masse arbeid og lite resultat fant vi spor av gaupa forholdsvis tidlig, dvs. lørdag ca kl 1030. Det skal holde til mange timer med los tenkte vi? Etter første postering fant vi ut at gaupa faktisk hadde gått ut av ringen, vi overså et spor - noe som skjer fra tid til annen. Vi omposterte raskt å gikk på med godt mot og slapp hunden Ailo etter noen hundre meter med sporing.
Ailo ga full gass, det vil si han "svømte" så godt han kunne i håp om å gjøre gaupa løs, men med nattens ytterlige 15 cm med snø (tillegg til de 60 cm med løs snø fra før) gjorde oppgaven særdeles vanskelig for bikkja i kanskje vefsndalsføre værste terreng? (For de som er kjent ble hunden sluppet på andre siden av eiteråga der veien fra kvalfors kommer ut, fra bilveien og ned er det ca 100 m "fritt fall"- der nede ble hunden sluppet) Uansett, hundene våre er trent i slikt terreng og under nogenlunde normal snødybde, ville hunden klart oppgaven, men det ble for tøft denne gangen.
Hunden fulgte på sporet i ca 1,5 km fra der den ble sluppet, men det ble som sag aldri noe uttak. Gaupa har nok vandret et stykke høyere opp på berget for å ligge og sjekke på baksporet sitt, dit klarte aldri bikkja og komme.

Søndag? Har det vært søndag? Snakk om nedtur..... ikke 1, uno, one, nada spor å finne! 4-6 ekvipasjer ute på ski, truger og biler langs alle tenkelige "kringelkroker" men vi måtte bare konstatere at katta lurte oss denne gangen og.....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar